Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-murupiirakka – vastustamaton resepti, joka vie kielen mennessään

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Omena-murupiirakka on kerta kaikkiaan ihana! Tämän herkun täytteenä lymyilee itse tehtyä omenakompottia ja koko komeuden kruunaa kerros rapsakkaa murua.

Reseptin ainekset
8 annosta
Taikina
60 g
voita (pehmeää)
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
muna (M-koko)
2 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
maustamatonta jogurttia
Omenakompotti
5 dl
omenoita (kuorittuja ja pilkottuja)
2 dl
fariinisokeria
4 rkl
sokeria
3 rkl
voita
1 tl
kanelia
Muruseos (crumble)
50 g
kylmää voita
3/4 dl
vehnäjauhoja (50 g)
3/4 dl
kaurahiutaleita (25 g)
1/3 dl
sokeria (25 g)

Omena-murupiirakka – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon jogurtti ja kuivat aineet siivilän läpi, varovasti sekoittaen. Kauli piirakkataikina vuokaan (Ø 24 cm). Nosta vuoka jääkaappin tunniksi.
  2. Valmista sillä aikaa kompotti. Mittaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
  3. Sekoita kaikki crumblen aineet keskenään murumaiseksi seokseksi.
  4. Peitä piirakkapohja alumiinifoliolla ja esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista folio. Levitä pohjalle omenakompotti ja crumble. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  6. Tarjoa omena-murupiirakan kanssa vaahdotetun mascarponen ja kerman sekoitusta sekä suolaista kinuskia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt